دکوراسیون اداری ایرانی

دکوراسیون اداری در هر جایی از دنیا تعریفی خاص دارد در مقالات قبلی سایت سامانه ساز به این موضوع پرداخته‌ایم و برخی از کشورها را با سبک خاص دکوراسیون اداری آنها برای شما نشان داده‌ایم. اما در یک نگاه ایران با فرهنگی غنی و زیبایی‌های بسیار فرهنگی سبک خاصی از طراحی دکوراسیون اداری را به خود اختصاص نداده است.

چرا؟ خانه‌های ما المان‌هایی از زندگی ایرانی را با خود به همراه دارد و در طراحی دکوراسیون منزل ما هنوز سبک خود را داریم، اما در طراحی دکوراسیون اداری به هیچ عنوان شخصیتی مستقل را برای خود نساخته‌ایم.

چرایی این موضوع بر می‌گردد به فرهنگ اداری ایرانی‌ها. ادارات مدرن و بروکراسی اداری کمتر از ۱۰۰ سال است که در ایران رواج یافته است و این نظام میز و صندلی و دفاتر کاری، از اروپا به ایران وارد شده.

در فرهنگ اداری قدیم بسیاری از کلمات، فرانسوی و یا آلمانی بودند. مانند کلمه پرونده که به آن دوسیه می‌گفتند، که واژه‌ای فرانسوی است. عجیب هم نیست که فرم ادارات ما نیز مانند سبک های اروپایی باشد البته نه شبیه دکوراسیون اداری فرانسوی با آن همه تجملش.

اگر دقیق‌تر بخواهیم در این باره تحقیق کنیم دفاتر اداری دولتی، در ایران چه از بابت طراحی ساختمان و چه از بابت دکوراسیون اداری شبیه دفاتر اداری آلمان اوایل قرن بیستم بوده است.

سادگی و در عین حال بی‌تجمل بودن این دفاتر مشخصه این سبک از دکوراسیون اداری بود. البته نظم و ترتیب در چیدمان نیز یکی از آن ویژگی‌هایی بود که آلمانی بودن این سبک را فریاد می‌زند.

این سبک دکوراسیون اداری در طول زمان تغییرات عمده‌ای کرد و بسیاری از ادارت اعم از ادارات خصوصی و دولتی، در طول این ۱۰۰ ساله بارها و بارها شکل و شمایل خاصی را به خود دیده‌اند، بی آن که بدانند این سبک از طراحی دکوراسیون داخلی از کجای دنیا برخاسته و اساسا با روحیات ایشان به عنوان یک ایرانی سنخیت دارد یا نه.

کار ساخت یک دکوراسیون اداری ایرانی را از کجا شروع کنیم

همان طور که گفتم در فرهنگ ما چیزی به عنوان دکوراسیون اداری وجود نداشت اما در ژاپن هم این فرهنگِ ادارات و مؤسسات دولتی و خصوصی، یک فرهنگ وارداتی بود. اما ژاپنی‌ها بسیاری از المان‌های فرهنگی خود را وارد این بخش از زندگی خود کردند تا آنجا که به راحتی می‌توان دکوراسیون اداری ژاپنی را از دیگر دکوراسیون‌ها تشخیص داد.

حالا برای این که از دکوراسیون اداری به سبک ایرانی استفاده کنیم باید کار را از کجا شروع کنیم. بهترین راه انتخاب نقش و هدف گیری برخی المان‌های دکوراسیون داخلی است.

این توصیه‌ها برای ساخت دکوراسیون‌ را می‌توان در آفیس‌های تک یا چند نفره اما نه اشتراکی اجرا کرد. بهترین جایی که با استفاده از این سبک می‌توان به آن نقش و نگاری خاص داد دفاتر مدیریتی است.

 نور و رنگ قالبی را که می‌خواهید در دکوراسیون شما تکرار شود در نظر بگیرید. دیوار‌ها و رنگ غالب میز‌ها چگونه است. هر چقدر به سمت رنگ‌های خنثی متمایل به قهوه‌ای و شکری بروید، می‌توانید طرح و رنگی مناسب را برای کار‌های بعدی استفاده کنید.

اکسسوریز‌هایی را در نظر بگیرید، مانند رانر. میز جلوی مدیریت یا همان میز کنفرانس چهار نفره با نقش ترمه یا کاشی می‌تواند برای یک چنین رانری فوق العاده مناسب باشد. همین طور از پارچه ترمه می‌توانید برای روکش صندلی‌ها هم استفاده کنید. برق و جلای آن به خصوص صندلی‌های کلاسیک را که چوب ویژه‌ای در آنها به کار رفته است می‌تواند به شدت بیاراید.

یک کتابخانه با صنایع دستی اصیل هم برای شما می‌تواند زیبا باشد. تابلوهای خطاطی هم، دیگر المانی است که در دفتر شما می‌تواند زیبایی را به حد اعلا برساند. البته در انتخاب صنایع دستی خود حتما وسواس داشته باشید و هر چیزی را به طبقه بندی دفتر خود راه ندهید.

کار کرد این سبک از دکوراسیون اداری

شما با این کار ایرانیت خود را اعلام می‌کنید. حال اگر بیزینس شما جنبه بین‌المللی داشته باشد این سبک از دکوراسیون اداری می‌توان در مذاکرات و تعاملات تجاری شما یکی از بهترین کار کرد‌ها را نشان دهد.

این مقاله را با مثالی جالب از طراحی دکوراسیون اداری به پایان می‌برم. در مذاکرات دکتر ظریف وزیر خارجه ایران یکی از موضوعاتی که سبب می‌شد حیرت طرف مذاکره او برانگیخته شود، دفتر کار آقای دکتر ظریف در ساختمان قدیم وزارت خارجه است.

این دفتر از دوره قاجار برجای مانده و مملو از آینه کاری‌های بسیار زیبا و فرش‌های گرانقیمت است. کمتر کسی این دفتر زیبای وزارت خارجه ایران را دیده و از زیبایی آن تجلیل نکرده است. البته همین زیبایی هم بر مهمان‌های دیپلمات وزارت خارجه ایران تأثیر می‌گذارد.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *